Bugun...


Konuk Yazar

facebook-paylas
"ÖLMEK İSTEMİYORUM"
Tarih: 01-09-2019 13:56:00 Güncelleme: 03-09-2019 08:50:00


"ÖLMEK İSTEMİYORUM"

 

“Dünya her gün bizi sürükler ve bağırır:

 

‘Bu önemli!’ der Ve sonra: ‘

 

Bu da önemli!.’ Der. Ve sonra:

 

‘Bununla ilgili endişelenmelisin!’ der”

 

Yaşama hakkı hem insani hem de hukuki açıdan bir değer taşır. Bu nedenle yaşama hakkı en temel insan hakkıdır. ’Bana hakaret edince sinirlenip, yanımda gezdirdiğim bıçakla vurdum’ savunması kabul edilemez! Hukukta ölçülülük ilkesi vardır.

 

Emine Bulut cinayeti bir kez daha cehaletin ne kadar tehlikeli olduğunu göstererek harekete geçmemizi söylüyor bize.

Peki ne konuda? Eğitim! Öfke öğretmen gibidir.

Büyük bir yangın ateşine değil, bir şeyler pişiren bir ateşe dönüştürülmelidir. Güçlü çocuklar yetiştirmek, bozuk yetişkinleri onarmaktan daha kolaydır. Biz Belediyesen olarak eğitim kolunu üstlenerek 4 şubede hizmet sunuyoruz. Ve yine bu olayla ilkyardım bilgisinin önemini görüp gündemimize dahil ettik. İleriki süreçte bu konuda çalışmalarımız olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımızın da aynı hassasiyeti göstermesi ve ivedilikle zorunlu derse dönüştürmesini bekliyoruz.

 

Ne yazıkki kameraya alan kişi yerine, orada ilkyardımda bulunabilecek biri olsaydı eğer hayatta olabilirdi. Kişinin böyle bir durumda ayakta durması/durdurulması başlı başına ölümcül risk. Bir tişörtle bile atardamardan fışkıran kana bir kaç saniye içinde güçlü tampon uygulanmış olsaydı ve kişi yatırılıp ayakları kaldırılarak, kanın hayati organlarına gitmesine destek verilseydi ve üstü sıcak tutan ne varsa sarılsaydı; elbette ambulansta çok geçmeden gelseydi, kişi gireceği yoğun bakımdan çıkabilirdi. Emine Bulut son olsun! Kadın cinayetleri son bulsun!

 

Ezgi Deniz TOPBAŞ



Bu yazı 7782 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

HABER ARA
GAZETEMİZ

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HE_20c42d8da2bd0cbd961d4bfbbd8f2b13.php
YAZARLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI