Tweet |
TÜRKİYE’NİN PEDİATRİ UZMANLARI ADANA’DA BULUŞTU
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, kuruluşunun 50 yılını kutluyor bu çerçevede Haziran ayında 19 kez Çukurova Pediatri Günleri olarak kutlanan etkinlik Kongreye dönüştürüldü.
Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisinde gerçekleştirilen kongreye Adana’nın ve bölgenin yanı sıra Türkiye'den de son derece önemli bilim insanları katıldı.
Kongrenin açılışında konuşan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nejat Narlı, etkinliğin Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalının kuruluşunun 50 yılına denk gelmiş olmasının ayrıca mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, bu amaçla etkinliği kongreye dönüştürdüklerini ifade etti. Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalının Kuruluşunda 24 yatağı olduğunu belirten Narlı, günümüzde ise 210 yatağı ile ve yılda 130000 poliklinik, 9500 hasta yatışı ile bölgemiz ve ülkemizin en büyük kliniklerinden biri haline geldiğine vurgu yaptı. Narlı, Çukurova Pediatrinin, 38 öğretim elemanı ile şimdiye kadar 260 Pediatri Uzmanı ve 105 yan dal Uzmanı yetiştirdiğine dikkati çekti.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği Başkanı Hatice Canataroğlu da yaptığı konuşmada Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, kuruluşunun 50 yılını kutluyor olmasının son derece gurur verici olduğunu Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunlar Derneği olarak geçmiş yıllarda buraya hizmet eden hocaları saygı ile andıklarını belirtti.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Gümürdülü ise yaptığı konuşmada pediatrinin Tıp Fakültesi’nin kuruluşundan bu yana temel taşlarından olduğunu, çok önemli hizmetler verdiğini ifade ederek, bu yıl Tıp Fakültesi’nin 50. Yılını kutlarken böylesine önemli bir kongreye ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarının altını çizdi.
İl Sağlık Müdürü Halil Nacar’da, Türkiye’nin sağlık alanında geldiği noktanın temel taşlarının atıldığı bilim yuvalarında böylesine önemli toplantıların yapılmasının son derece değerli olduğunu, bu çevrede Türkiye'nin dört bir yanından Adana’ya gelen önemli katılımcıların aktaracağı bilgilerle özellikle pediatri alanında verilen hizmetin öneminin artacağını vurguladı.
Son olarak kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ise Yurdun dört bir yanından yaklaşık 400 kişinin kongreye kayıt yaptırmış olmasının, 120 bildiri ve poster katılımının organizasyonun ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine işaret ederek, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalının, Ülkemizin tek uluslararası pediatri eğitimi akreditasyonuna sahip olduğunu, geçtiğimiz yıl Ulusal akreditasyon belgesini de aldığını dile getirdi. Yılmaz, bu kongre ile katılımcıların bilgi çıkınlarını fazlasıyla dolduracaklarına inandığını da sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından kongrede sunum ve kurslara geçildi. İlk gün “Sık görülen pediatrik aciller ve yoğun bakım kursu” ve “Çocukluk çağında beslenme kursu” ile başlayan kongrede güncel konular literatür bilgileri ışığında güncellendi.
Bu arada Kongrede; Çukurova Pediatri Derneği ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Nejat Narlı, “50. yılında kuruluşundan günümüze pediatri eğitimi” konulu konferans verdi. Panelde Türkiye'de Akreditasyon Süreci de ele alındı. Avrupa Pediatri Akademisi ile Avrupa’da pediatri akreditasyonu, Avrupa'da pediatri bord sınavı ve Avrupa'da pediatri asistan değişim programları konuşuldu.