Bugun...



CTO TEK DURAK OFİS OLMA YOLUNDA BİR ADIM DAHA ATTI

Ceyhan Ticaret Odası (CTO) üyelerinin tescil işlemlerinden sonra ihtiyaç duydukları ticaret sicil gazetesinin yayımlanma süresi 1 haftadan iki saate düşürüldü.

facebook-paylas
Güncelleme: 25-08-2020 13:15:17 Tarih: 20-08-2020 20:41

CTO TEK DURAK OFİS OLMA YOLUNDA BİR ADIM DAHA ATTI

CTO TEK DURAK OFİS OLMA YOLUNDA BİR ADIM DAHA ATTI

 

Ceyhan Ticaret Odası (CTO) üyelerinin tescil işlemlerinden sonra ihtiyaç duydukları ticaret sicil gazetesinin yayımlanma süresi 1 haftadan iki saate düşürüldü.  

Atılan bu adım ile CTO üyelerinin ticari faaliyetlerinde son derece önemli olan ticaret sicil gazetesine, tescil işlemlerini yaptırmalarına müteakip saatler içinde elektronik ortamda ulaşma imkânı sağlanmıştır.

Ceyhan Ticaret Odası Başkanı Şeref Can konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti;

“Odamız üyelerinin tescil işlemlerinden sonra ihtiyaç duydukları ticaret sicil gazetesinin yayımlanma süresi 1 haftadan iki saate düşmüştür. Atılan bu adım ile üyelerimizin ticari faaliyetlerinde son derece önemli olan ticaret sicil gazetesine, tescil işlemlerini yaptırmalarına müteakip saatler içinde elektronik ortamda ulaşma imkânı sağlanmıştır.

Böylelikle Odamızın Tek Durak Ofis olması yolunda bir adım daha atılmış olup son yıllarda Ticaret Bakanlığımız ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimiz ile yaptığımız çalışmalar sonucunda üyelerimizin ihtiyaç duyduğu hizmet kalitesinin artırılması yönündeki çalışmalar hızla devam etmektedir.

 Odamız bünyesinde hizmet veren Ticaret Sicil Müdürlüğümüzdeki tescil işlemlerinde, zaman ve prosedür işlemleri minimum noktaya geldi. Uzun ve yorucu olan şirket kuruluş süreçleri, artık kademeli olarak yapılan mevzuat düzenlemeleri ile son bulmuş, tescil işlemlerinin elektronik olarak bildirim yapılması sağlanmış, şirket kuruluş işlemleri 1 saat içinde gerçekleşmeye başlanmıştır. Bu aşamaların ardından üyelerimizin tescil işlemleri ilan olunmak üzere Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi Müdürlüğüne kargo yolu ile gönderiliyordu. Tescil işlemini yaptıran üyelerimiz ilana ait gazetelerine; kargo ve yayım süreleri sonunda yaklaşık bir hafta içinde ulaşılabilmekteydi.

Merkezi Kayıt Sistemi (Mersis) üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda, tescil işlemlerine ait ilanların elektronik olarak gönderilme çalışmaları tamamlanmıştır. Odamız üyelerinin tescil taleplerine ait sicil gazetesinin temin süresi 1 haftadan 2 saate indirgenmiştir. Yapılan bu çalışma sonucu üyelerimizin ticari faaliyetlerini yürütebilmesi açısından son derece önemli olan ticaret sicil gazetelerine 2 saat içersinde ulaşabilme imkânı sağlanmıştır.

Sicil Personellerimiz TOBB tarafından ZOOM üzerinden yapılan eğitime katılmışlardır.

Taleplerimizi dikkate alarak, ticari hayata hız ve değer katan başta Ticaret Bakanımız

Sayın Ruhsar PEKCAN ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile bu çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu bağlamda üyelerimizin ticari hayatını kolaylaştırmak ve üyelerimize en kısa zamanda hizmet sunabilmek için çalışmalarımız devam edecektir.”




Bu haber 1366 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER EKONOMİ Haberleri

HABER ARA
GAZETEMİZ

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HE_20c42d8da2bd0cbd961d4bfbbd8f2b13.php
YAZARLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI