Bugun...



CEYHAN’IN PROJELERİNE BAKANLIK DESTEĞİ

Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak’ın daveti üzerine Ceyhan’da vatandaşlarla buluşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ceyhanlılara müjdeleri bir bir verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-03-2019 07:39:09 Tarih: 25-03-2019 12:45

CEYHAN’IN PROJELERİNE BAKANLIK DESTEĞİ

CEYHAN’IN PROJELERİNE BAKANLIK DESTEĞİ

 

Ceyhan Belediye Başkanı Ali Alper Boydak’ın daveti üzerine Ceyhan’da vatandaşlarla buluşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ceyhanlılara müjdeleri bir bir verdi.

Ceyhan’da yapılması planlanan; ‘Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi Projesi’ kapsamında  1341 hektarlık bir alanda 1.3 milyar dolarlık bir yatırımla ‘Polipropilen Üretim Tesisi’ yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, Ceyhan’da 243 dönümlük kentsel dönüşüm projesini, Ceyhan Nehri Islahı'nı ve Millet Bahçesi Projesi'nin bakanlık bütçesiyle hayata geçireceklerinin müjdesini verdi. 

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ‘Polipropilen Üretim Tesisi’nde yıllık 450 bin ton üretim yapılacağını, bunun da Türkiye’nin yerli üretim yapıp, hammaddede dışa bağımlılığın da önüne geçeceğini söyledi. Kurum, tesisler tamamlandığında da Türkiye’nin, yıllık 2 milyar dolarlık bir cari açığı kapatıp, 4-5 milyar dolarlık bir gelir elde edeceğini vurguladı.

 

CEYHAN’A 1.3 MİLYAR DOLARLIK DEV YATIRIM

 

‘Türkiye’nin Enerji Üssü’ sloganıyla Adana’nın Ceyhan ilçesinde hayata geçirilecek olan, ‘Ceyhan Petrokimya Endüstri Bölgesi’ üzerinde çalışmaları incelediklerini dile getiren Bakan Kurum, proje kapsamında 1341 hektarlık bir alanda 1.3 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçirilmesi planlanan; ‘Polipropilen Üretim Tesisi’ tanıtıldı. Sadece 10 yılı kapsayan inşaat sürecinde 40 bin kişiye istihdam sağlaması beklenen tesisin Ceyhan’a hayırlı olması temennilerini ileten Bakan Murat Kurum, projenin önemine dikkat çekti.

 

CEYHAN’DA İŞSİZLİK KALMAYACAK

 

Ceyhan’da olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bakan Murat Kurum, tesisin tamamlandığında hem Çukurova’nın, hem de Türkiye’nin petrokimya sektöründe söz sahibi olacağının altını çizerek, projenin ortaklık anlaşmasının da 2018 yılında tamamlandığını hatırlattı. Kurum, “Artık vaatler bitti, uygulamaya geçiyoruz. Bu proje Ceyhan ve Adana’da sanayi, istihdam ve kentin geleceği açısından çok önemli. İstihdam açısından bakıldığında 10 yılda sadece inşaat aşamasında 40 bin kardeşimiz iş sahibi olacak. Tesis hizmete girdiğinde de 10 bin kişi burada doğrudan çalışacak” dedi.

 

CEYHAN’IN PROJELERİNE BAKANLIK DESTEĞİ

 

31 Mart akşamı Ceyhan’ın ve Adana’nın Cumhur İttifakı'na en güçlü desteği vereceğinden emin olduklarını söyleyen Bakan Kurum, ‘‘Ceyhan’da Ali Alper Boydak Başkanımızın, Adana’da ise Hüseyin Sözlü Başkanımızla projeler hakkında istişarelerde bulunduk. Ceyhan’ın modern bir kent olmasında Ali Alper Boydak Başkanımızın Kentsel Dönüşüm, Ceyhan Nehri Islahı, Kıyı Park ve Millet Bahçesi Projelerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak üstleneceğiz. Kentsel Dönüşüm Projesi'ni vatandaşlarımızın haklarını gözeterek Ali Alper Boydak Başkanımla birlikte hayata geçireceğiz’’ şeklinde konuştu.

 

CEYHANIMIZA HAYIRLI OLSUN

 

Sayın bakanımız Murat Kurum ayağının tozuyla Adana’da Enerji İhtisas Bölgesi'nin lansmanını yaptığını belirten Ceyhan Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Ali Alper Boydak, ‘‘ Enerji İhtisas Bölgesi'nin inşaat aşamasında 40 bin işçi çalışacak. İnşaat aşaması bittiği zamanda da 10 bin işçi çalışacak. Burada Allah'ın izniyle Ceyhanlı kardeşlerimiz çalışacak. Sayın Bakanımız Kurum ile Adana’da bir toplantı yaptık. Biz burada Nehir Islahı ve 150 dönümlük reklasyon çalışması yapmayı ve 25 dönümlük Kıyı Park Projesi düşünüyorduk. Sayın bakanımıza 243 dönümün tamamını ve Nehir Islahı'nın yapılmasının sözünü verdi. Bu projelerle Ceyhan Nehri’nin çehresi değişecek. Ayrıca Civantayak ve Aytemiroğlu Mahallemizde başlatacağımız Kentsel Dönüşüm projemizin birinci etabı ve ofisin yerine yapacağımız Millet Bahçesi Ceyhan’ımıza hayırlı olsun’’ dedi.

 

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

 

Ceyhan Nehri Kıyısı'nda yapılan mitinge Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Milletvekilleri Tamer Dağlı, Ahmet Zenbilci, Ayşe Sibel Ersoy, AK Parti ve MHP il ve ilçe başkanlarıyla binlerce vatandaş katıldı.

 




Bu haber 1206 defa okunmuştur.


Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SİYASET Haberleri

HABER ARA
GAZETEMİZ

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
HABER ARŞİVİ
HE_20c42d8da2bd0cbd961d4bfbbd8f2b13.php
YAZARLAR
Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI