Sel, Fırtına ve Hortum Riski: Vatandaşlara Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz için turuncu uyarı yayımladı. Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta 2 Şubat Pazartesi gününden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış beklenirken, sel ve su baskını riskine karşı vatandaşlar uyarıldı.
Doğu Akdeniz İçin Turuncu Uyarı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz Bölgesi için turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Yapılan son değerlendirmelere göre, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü saat 06.00’dan itibaren etkili olması beklenen yağışların bölgede hayatı olumsuz etkileyeceği tahmin ediliyor.
Yağışlar Kuvvetli ve Çok Kuvvetli Olacak
Meteoroloji raporuna göre;
Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta yağışların kuvvetli (21–50 kg/m²),
Hatay ile Kahramanmaraş’ın güneybatısında yer alan Andırın çevrelerinde ise yağışların yer yer çok kuvvetli (51–75 kg/m²) olması bekleniyor.
Yağışların Süresi Açıklandı
Yağışların;
Adana çevrelerinde pazartesi gece saatlerine kadar,
Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ta ise 3 Şubat 2026 Salı günü öğle saatlerine kadar etkili olacağı bildirildi.
Sel, Fırtına ve Hortum Riskine Dikkat
Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, kuvvetli yağışlarla birlikte şu risklere karşı uyarıda bulundu:
Ani sel ve su baskını
Yıldırım
Yerel dolu yağışı
Hortum
Ulaşımda aksamalar
Yağış anında kuvvetli rüzgâr ve fırtına
Vatandaşlara Tedbir Çağrısı
Yetkililer, özellikle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması, dere yataklarından uzak durulması ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir alınması gerektiğini vurguladı.







