Roma’da Türk Rüzgârı: Sarıçam Belediyesi Dijital Merkezi Ödüllere Ambargo Koydu
Sarıçam Belediyesi, uluslararası teknoloji arenasında tarihi bir başarıya imza attı. Sarıçam Belediyesi Dijital Merkezi öğrencileri, Roma’da düzenlenen 2. Fibonacci Robot Olimpiyatları Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil ederek çok sayıda derece kazandı ve Sarıçam’ın adını dünya sahnesine taşıdı.
Trendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürütülen “Yarının Köyleri” projesi kapsamında bir yıldır robotik kodlama eğitimi alan gençler, önce bölgesel yarışmalar, ardından Avrasya Şampiyonası’nda aldıkları derecelerle Roma’da yarışma hakkı kazandı.
Dünya Şampiyonası’nda 28 ülkeden 840 yarışmacı arasından sıyrılan Sarıçam’ın teknoloji yıldızları:
MBot Line Following – Dünya İkinciliği
Girls Triathlon – Dünya Üçüncülüğü
Autonomous Car – Dünya Üçüncülüğü
Yeşil Girişimcilik – Jüri Özel Ödülü
gibi önemli derecelerle Türkiye ve Adana’ya büyük gurur yaşattı.
Yurda dönen gençler, kazandıkları kupalarla birlikte Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı makamında ziyaret ederek destekleri için teşekkür etti.
BAŞKAN ULUDAĞ: “GENÇLERİMİZ, SARIÇAM’IN TEKNOLOJİDE YÜKSELEN GÜCÜDÜR”
Başkan Bilal Uludağ, gençlerin elde ettiği başarıyla gurur duyduklarını belirterek şu açıklamayı yaptı:
“Bu evlatlarımız, Sarıçam’ın yetiştirdiği yeni nesil teknolojinin öncüleridir. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır. Artık Sarıçam sadece kültürde ve sporda değil; bilimde ve teknolojide de örnek bir merkezdir. Sıradaki hedefimiz dünya şampiyonluğudur. Bu bilgiye ve kararlılığa sahibiz.”
Gençler, yarışma sürecindeki deneyimlerini Başkan Uludağ ile paylaşırken, UNDP Yarının Köyleri Proje Asistanı Zeynep Derinöz Ünsalan, Roma’da yaşanan kültürel deneyimler ve Türkiye’yi temsil etmenin gururunu dile getirdi.







