Vali Yavuz’dan Kurumlara Net Mesaj: Somut Çalışma, Güçlü Koordinasyon
22-01-2026 22:502026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Adana Valisi Sayın Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.
2026 Yılı 1. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Adana Valisi Sayın Mustafa Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Türkiye’de serbest bölgelerin ihracattaki payı hızla artarken, Adana–Yumurtalık Serbest Bölgesi yüzde 33’ü aşan ihracat artışıyla dikkat çekti. Ancak uzmanlara göre, bölgenin potansiyelini tam anlamıyla kullanabilmesi için Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı projesinin hayata geçirilmesi kaçınılmaz hale geldi.
Adana’da trafik polisleri, toplu taşıma araçlarına yönelik gerçekleştirdikleri denetimde gereksiz korna kullanımı ve seyir halindeyken cep telefonu kullanımı gibi ihlalleri mercek altına aldı. Denetimde kurallara uymayan 28 sürücüye, toplam 116 bin 976 TL idari para cezası uygulandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi (TAYEM) Müdürlüğü, 19–21 Ocak 2026 tarihleri arasında Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Tumlu köyünde “Güvenli ve Doğru Traktör Kullanımı” eğitimi düzenledi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın tutukluluğunun 200. günü dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanlığı öncülüğünde bir buluşma gerçekleştirilecek.
AK Parti Ceyhan İlçe Başkanı Bülent Demirel, Ceyhan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin ihale sürecinin tamamlandığını müjdeledi. Demirel, "Söz verdik, yapıyoruz. Ceyhan’ımıza modern bir sağlık üssü kazandırıyoruz" dedi.
Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Yeşildam Köyü’nde aylarca emek verilen turp tarlada kaldı. Alıcı bulamayan üretici, zararına satışa bile razı olurken, çaresizliğini kamuoyuna duyurdu.
Sarıçam Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER), iş arayan vatandaşlarla işverenleri buluşturarak binlerce kişinin istihdama kazandırılmasına katkı sağlıyor. Sosyal belediyecilik anlayışını istihdamla güçlendiren belediye, yardımla değil kalıcı çözümlerle vatandaşların yanında olmayı sürdürüyor.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Adana’dan uzak kalışının 200. gününde, Adanalılar adalet ve dayanışma talebiyle Taş Bina önünde bir araya gelmeye hazırlanıyor. Geniş katılımlı buluşma 24 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
7 Ocak 2026 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Adana Valiliği görevine atanan Vali Mustafa Yavuz, kentteki görevine resmen başladı. Daha önce uzun süre Seyhan Kaymakamlığı görevinde bulunan Yavuz, Adana’yı yakından tanıyan bir isim olarak dikkat çekiyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı taşra birimleri, Adana’da düzenlenen Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı’nda bir araya gelerek kurumlar arası iş birliğini ve sahadaki çalışmaların etkinliğini masaya yatırdı.
Ceyhan Belediyesi, öz kaynaklarıyla Devlet Malzeme Ofisi üzerinden satın aldığı iki yeni çöp kamyonunu teslim alarak temizlik hizmetlerindeki araç filosunu daha da güçlendirdi.
Ceyhan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Kurt, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun aldığı karar doğrultusunda plaka basım ve kişiselleştirme işlemlerinde ödeme sürecinin değiştiğini duyurdu. Yeni uygulamayla birlikte ödemeler artık oda veznelerinden değil, belirlenen bankalar aracılığıyla yapılacak.
Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ, 1. Türkiye Sağlık Çalıştayımızın kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.
T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Adana Zirai Üretim İşletmesi Tarımsal Yayım ve Hizmetiçi Eğitim Merkezi (TAYEM) tarafından düzenlenen “Modern Sulama Sistemlerinin Planlanması ve İşletilmesi” konulu çiftçi eğitimi başarıyla sona erdi.
Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, 17 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı (2. Kademe) Uğur Şahin’in sene-i devriyesi dolayısıyla düzenlenen Mevlid-i Şerif programına katıldı.
Adana Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde ulaşımı rahatlatmak ve yaşam kalitesini artırmak amacıyla önemli bir düzenlemeyi daha hayata geçiriyor. Pandora Sokağı ve Gazipaşa Bulvarı’nda yapılan çalışmaların ardından, Toros Caddesi için de kapsamlı bir dönüşüm süreci başlatılıyor.
ADANA – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy ile beraberindeki heyet, bu yıl 18’incisi düzenlenen Çukurova Kitap Fuarı’nı ziyaret ederek kitapseverler ve yayıncılarla bir araya geldi.
SARIÇAM – Sarıçam Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Evde Sağlık ve Evde Bakım Hizmetleri, ilçede yaşayan yaşlı, hasta ve bakıma muhtaç vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde, alanında uzman sağlık personelleri tarafından yürütülen hizmetler aralıksız sürdürülüyor.
Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Şehit Zeynep Sağır Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 2025–2026 Eğitim Öğretim Yılı Yarıyıl Karne Dağıtım Törenine katılarak öğrencilerin karne sevincine ortak oldu.
Ceyhan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Hilal Işık Aşrak Kreş ve Gündüz Bakımevi, ara tatil döneminde minik öğrenciler için karne etkinliği ve özel bir eğitim programı düzenledi.
Adana’da yaşanan aile faciası kamuoyunu derinden sarstı. 34 yaşındaki Sergen Altunbaş, iki çocuğunu silahla öldürdükten sonra aynı silahla yaşamına son verdi.
Adana İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Halil Nacar, insani duyarlılıkları ve gönülden hizmet anlayışlarıyla örnek bir davranışa imza atan Seyhan Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Ekibi’ni teşekkür belgesiyle onurlandırdı.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Miraç Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Uludağ mesajında, bu mübarek gecenin taşıdığı derin manevi anlamlara birlik ve beraberliği güçlendiren, huzur ve esenliği pekiştiren, kardeşlik ve barış duygularını yücelten özel bir zaman dilimi olduğunu vurguladı.