“Gazilerimiz, milletimizin gururu ve devletimizin onurudur”

“Gazilerimiz, milletimizin gururu ve devletimizin onurudur”

“Gazilerimiz, milletimizin gururu ve devletimizin onurudur”

Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gaziliğin şehitlikten sonraki en yüce mertebe olduğunu vurgulayarak, tüm gazilere sağlık, huzur ve esenlikler diledi.

Kaymakam Kurtyemez mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Vatan sevgisi, özgürlük ve bağımsızlık tutkusu, tüm dünyaya emsal olmuş aziz milletimizin evlatları; şehitlerimizin ve gazilerimizin destansı kahramanlıklarıyla tarih boyunca bağımsızlığını korumuş, bu kararlılığını ise ilelebet sürdürecektir. Gazilerimiz; kahramanlığın ve fedakârlığın yaşayan abideleridir.”

“Gazilik, milletimizin bağımsızlık onurunun simgesidir”

Kurtyemez, 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ile ‘Gazilik’ unvanının verilmesinin bu özel günün anlamını pekiştirdiğini belirterek:

“Tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamış milletimiz, vatan topraklarını binlerce şehit vererek korumasını bilmiş, sağ kalan kahramanlarımız ise bu onurlu mücadele sonunda ‘Gazilik’ şerefine erişmiştir. Gazilerimiz; milletimizin gururu, devletimizin onurudur.” dedi.

“Şehitlik ve gazilik, milletimizin kutsal değerleridir”

Kaymakam Kurtyemez, şehitlik ve gaziliğin milletimizin en saygın ve erişilmez değerleri arasında yer aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

“Aziz vatanımızın bağımsızlığı, bayrağımızın semalarda özgürce dalgalanması ve milletimizin birliği uğruna canlarını feda eden şehitlerimiz ile kahramanca mücadele veren gazilerimiz, bizlere bu toprakları vatan kılmıştır. Gazilik; şehitlikten sonraki en yüce mertebedir.”

“Gazilerimize minnettarız”

Kaymakam Kurtyemez mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Devletimiz ve milletimiz; şehitlerimizin aziz hatırasını sonsuza kadar yaşatacak, gazilerimizi ise daima baş tacı ederek onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı eksiksiz biçimde gösterecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, ebediyete intikal eden ve hayatta olan tüm gazilerimize sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. 19 Eylül Gaziler Günü kutlu olsun.”

 

 

 

Önceki Haber Adana Altın Koza’nın 2025 jürileri açıklandı
Sonraki Haber Yumurtalıklı çiftçilere ilaçlama makinesi ve zararlı böcekler için tuzak desteği
Benzer Haberler
Rastgele Oku