Ceyhan’da Gurur Günü: Türk Polis Teşkilatı 181 Yaşında!
Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Türk Polis Teşkilatı’nın 181. kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında teşkilatın 1845’ten bu yana süregelen köklü geçmişine vurgu yapan Kurtyemez, emniyet mensuplarının devletin bekası ve milletin huzuru için sergilediği fedakârlığı kutladı.
Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez’den Türk Polis Teşkilatı’na 181. Yıl Selamı
ADANA / CEYHAN – Ceyhan Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 181. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımlayarak, emniyet teşkilatının milli birlik ve toplumsal huzurdaki kritik rolüne dikkat çekti.
181 Yıllık Köklü Miras ve Görev Bilinci
Kaymakam Kurtyemez, 10 Nisan 1845 tarihinde yayımlanan Polis Nizamnamesi ile temelleri atılan teşkilatın bugün dev bir çınar haline geldiğini belirtti. Mesajında, emniyet güçlerinin gücünü hukuktan aldığını vurgulayan Kurtyemez; "Milletimizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan teşkilatımız, desteğini aziz milletimizden alarak devletimizin bölünmez bütünlüğünü koruma görevini kararlılıkla sürdürmektedir" ifadelerini kullandı.
"Fedakârlığın Üniforması"
Polis teşkilatının sadece asayişi sağlamakla kalmadığını, sosyal sorumluluk projeleriyle de toplumun, özellikle de gençlerin yanında olduğunu belirten Kurtyemez, teşkilatın “Fedakârlığın Üniforması, Milletin Güvencesi” anlayışıyla her zaman halkla iç içe olduğunu ifade etti.
Şehit ve Gazilere Minnet
Mesajının sonunda vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları anan Kaymakam Kurtyemez, şu ifadelere yer verdi:
“Bu duygu ve düşüncelerle; görevleri uğruna şehit düşen kahraman polislerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor; görevleri başında bulunan tüm emniyet mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”







